Novák György

Jelenlegi és egykori kollégái, hallgatói
köszöntik
Novák Györgyöt

*

Tabula Gratulatoria
Presented
to
György Novák
by his Colleagues, Friends, and Students


Get it now · Szerezze be most »

13 thoughts on “Novák György

 1. Üdv Gyurinak: Tóth Sándor László

 2. A kitűnő fordítónak, két lábon járó történelemtárnak, Ezra Pound értőjének, s a lelkes fotósnak kíváló 10telettel, SZGYE

 3. Legkíméletlenebb de leghatékonyabb angoltanáromnak, kedvenc egyetemi oktatómnak, kollegámnak, tisztelettel és szeretettel, Annus

 4. Kedves Gyuri, emlékszel még a régi szép időkre, amikor a 70-es évek közepén Baján a III. Béla Gimnáziumban Te az angolt, én pedig a Tóth Kálmánban a franciát tanítottam és fergeteges közös angol-francia esteket rendeztünk, vetélkedőkkel, táncokkal, versekkel, énekekkel, gitározásokkal? Ugye Te is szívesen emlékszel ezekre az időkre? Mert én igen!! Baráti szeretettel köszöntelek!

 5. Kedves Tanár úr,

  fogadd jókívánságaimat — és köszönetemet a bevasalt történelemért, a fordítási gyakorlatért, a Star Trek-kurzusért, a támogató gesztusokért…

 6. Napjaid bár nyugodt órák szinezik,

  Mégis, ha a gondok néha kimerik

  Jókedvednek folyamát,

  Vagy csökkentik hozamát,

  Búra-bajra legyen ott e limerick.

 7. Kedves Gyuri!

  Nagyon köszönöm minden baráti segítségedet, aminek nagy szerepe volt abban, hogy jómagam is a korai amerikai történelem tanulmányozása mellett köteleztem el magam. Long live John Adams!

 8. Kedves Tanár Úr!

  Mindent jót kívánok, és köszönet a jó hangulatú, tartalmas órákért!

 9. Kedves George – ahogy Baján a III. Béla Gimnáziumban mindenki emlegetett – köszönöm Neked azt a szabad szellemet és kulturális nyitottságot, amivel megfertőzted minden tanítványodat és aminek a hatása máig él bennem. Tisztelettel köszöntelek.

 10. Kedves Gyuri, – az évfolyamunknak – Kedves “Novákdzsordzs”, a szegedi történészek szenvedélyesen érdekes (vagy kevésbé érdekes)szövegeinek legkitűnőbb angol nyelvre tolmácsolója!

  Isten éltessen és tartson meg dinamizmusodban, jó egészségben s fussunk össze rendszeresen a Kar épületében ugyanúgy mint az elmúlt sok évtizedben.

  Minden jót, barátsággal üdvözöl,

  Anikó nevében is,

  Csernus Sándor

Comments are closed.